Goede advocaat

Op zoek naar een goede advocaat? Lees hier hoe je een goede advocaat kunt vinden en waar je op moet letten bij een goede advocaat. Ten eerste is het verstandig om te controleren of je wel echt met een advocaat te maken hebt en niet met iemand die zich voordoet als een goede advocaat. Ook is het verstandig om advocaten te vergelijken om zo een goede advocaat te vinden en om prijzen van advocaten te vergelijken. Verder kan je nagaan of je liever een specialistische advocaat of een advocaat met en algemene praktijk hebt en of je mogelijk in aanmerking komt voor een pro deo advocaat of een goedkope advocaat.

Nu een goede advocaat inschakelen

In het geval dat je nu meteen een goede advocaat wilt inschakelen, kan je dat hier doen.

De kundigheid controleren van een goede advocaat

Denk je een goede advocaat te hebben gevonden, dan moet je eerst controleren of de advocaat wel echt advocaat is. Dit kan je controleren op alleadvocaten.nl, waar een database wordt bijgehouden van alle advocaten in Nederland. Het komt wel eens voor dat bepaalde mensen zich voordoen als (goede) advocaat, maar eigenlijk helemaal geen advocaat zijn.

Goede advocaat vergelijken

Het is verder verstandig om als je een goede advocaat hebt gevonden, deze te vergelijken met andere goede advocaten. Er is namelijk genoeg keuze tussen advocaten. De ene advocaat hanteert waarschijnlijk andere voorwaarden en andere prijzen dan een andere advocaat. Je kunt daarom ook prijzen van advocatenkantoren vergelijken. Let er wel op dat een goedkopere advocaat niet per se beter hoeft te zijn dan een advocaat die duurder is. Mogelijk vallen meer verschillende kostenposten onder een iets hoger tarief, terwijl een advocaat met een lager tarief bepaalde kostenposten apart in rekening brengt.

Specialistische advocaat of algemene praktijk

Neem je een goede advocaat in de arm die specialist is of is het verstandiger om een advocaat met een algemene praktijk te kiezen? Het verschil tussen een specialistisch advocatenkantoor en een advocatenkantoor met een algemene praktijk is dat een specialistisch advocatenkantoor veel weet van een bepaald rechtsgebied, maar minder van andere rechtsgebieden. Een advocatenkantoor met een algemene praktijk zal echter een wat bredere expertise hebben. Het ligt aan de ingewikkeldheid van je zaak of het loont om een specialistische advocaat te kiezen. Vaak zal een advocaat met algemene praktijk voldoende zijn.

Goede pro deo advocaat

Als je een goede gratis advocaat wil nemen, kan je deze pro deo inschakelen, als je aan een aantal eisen voldoet. Een gratis pro deo advocaat is namelijk pas mogelijk als je wordt vervolgd voor een misdrijf en dus een strafrecht advocaat nodig hebt. In dat geval kan je een goede gratis advocaat inschakelen.

Goede goedkope advocaat

Wanneer je niet wordt vervolgd voor een misdrijf kan is het misschien mogelijk om een goede goedkope advocaat in te schakelen. Dit kan als je niet te veel geld verdiend. Verdien je minder dan 24.400 euro, dan kan je via gefinancierde rechtsbijstand een goedkope advocaat inschakelen. De overheid betaalt dan het grootste gedeelte van de advocatenkosten. Als je samenwoont, maar minder dan 34.400 euro verdient kan je ook een goedkope goede advocaat inschakelen. 

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact