Goedkope advocaat

Een goedkope advocaat kan via gefinancierde rechtsbijstand van de overheid worden ingeschakeld als je aan een aantal eisen voldoet. De goedkope advocaat kost dan tussen de €100,- en de €750,-. Lees op deze pagina aan welke voorwaarden je moet voldoen om een goedkope advocaat in te schakelen via gefinancierde rechtsbijstand.

Goedkope advocaat inkomen

Als je een goedkope advocaat wil inschakelen en je wil dit doen, omdat je gefinancierde rechtsbijstand van de overheid wenst te ontvangen kan je hiervoor in aanmerking komen als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je inkomen niet te hoog liggen. Om een goedkope advocaat in te schakelen mag je als je alleenstaand bent niet meer dan €24.400 verdienen. Ben je niet alleenstaand, maar samenwonend, dan mag je samen niet meer dan €34.400 verdienen. Bij het inschakelen van een goedkope advocaat moet je een eigen bijdrage betalen. Verdien je ver onder het maximale inkomen om voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking te komen, dan kost de goedkope advocaat je slechts €100,-. Verdien je bijna het maximale inkomen om een goedkope advocaat in te schakelen, dan betaal je €750,-.

Goedkope advocaat hoogte vordering

Voor het inschakelen van een goedkope advocaat moet je, naast de eis van een relatief laag inkomen aan nog een eis voldoen: je vordering mag niet te laag zijn. Is je vordering lager dan €250,- en betreft het een zeer eenvoudige zaak, dan kan je geen gefinancierde rechtsbijstand krijgen en dus een goedkope advocaat. Is het een ingewikkeldere zaak, dan moet je vordering minimaal €500,- zijn om een goedkope advocaat door financiering van de overheid in te kunnen schakelen.

Goedkope advocaat no cure no pay?

Kan je ook een goedkope advocaat krijgen door een no cure no pay advocaat in te schakelen? Dit kan niet in Nederland. No cure no pay advocaten zijn verboden in Nederland, waardoor je in Nederland dus geen no cure no pay advocaat kan inschakelen. Advocaten die toch no cure no pay handelen, doen dit in strijd met de gedragsregels van de Orde van Advocaten.

Goedkope advocaat: advocaat vergelijken

Indien je geen gefinancierde rechtsbijstand kunt ontvangen, omdat je niet aan de eisen hiervoor voldoet kan je mogelijk door goed advocaten te vergelijken een goedkope advocaat vinden. Het loont altijd om niet naar de eerste advocaat die je vindt toe te gaan. Het is altijd verstandig om tarieven te vergelijken tussen advocatenkantoren. Zorg er wel voor dat je achterhaalt welke kosten en welke diensten onder de gehanteerde tarieven vallen. Sommige advocatenkantoren zullen goedkoop lijken, maar veel kosten maken die niet onder het uurtarief vallen.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact