Gratis juridisch advies

Op zoek naar gratis juridisch advies, dan ben je hier op de juiste plek voor alle info over gratis juridisch advies! Gratis juridisch advies kan verschillende dingen inhouden. Gratis juridisch advies kan slaan op een gratis advocaat, pro deo advocaat ofwel pro bono advocaat, maar ook op vrijwilligersorganisaties als de Rechtswinkel of het Juridisch Loket.

Gratis juridisch advies gratis advocaat

Gratis juridisch advies in de zin van een gratis advocaat is alleen mogelijk in het strafrecht als je recht hebt op een gratis pro deo advocaat. Je kan echter als je geluk hebt ook een pro bono advocaat inschakelen, al zijn er haast geen pro bono advocaten in Nederland. In het strafrecht heb je recht op gratis juridisch advies in de zin van een pro deo advocaat als je wordt vervolgd voor een misdrijf. Wordt je vervolgd voor een misdrijf en ben je dus verdachte, dan is het een grondrecht om een gratis pro deo advocaat door toevoeging van de overheid te krijgen. Deze advocaat geeft je dan gratis juridisch advies.

Gratis juridisch advies vrijwilligersorganisaties

Je kan ook gratis juridisch advies verkrijgen door naar juridische vrijwilligersorganisaties toe te stappen met je juridische kwestie. Zo zou je naar bijvoorbeeld de Rechtswinkel of het Juridisch Loket kunnen stappen, in het geval dat je een juridisch probleem hebt. Juridische vrijwilligersorganisaties kunnen vaak gratis juridische brieven schrijven en gratis juridisch advies geven. Als een zaak te moeilijk voor ze wordt kunnen ze je doorsturen naar een goedkope advocaat.

Gratis juridisch advies Rechtswinkel

De Rechtswinkel is een studentenorganisatie die gratis juridisch advies verzorgt. Je kan de Rechtswinkel bellen, maar je kan ook langsgaan voor gratis juridisch advies. De Rechtswinkel zit in veel grote steden, denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht en Zoetermeer.

Gratis juridisch advies Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft ook gratis juridisch advies. Je kan het Juridisch Loket bellen, maar je kan ook langsgaan voor gratis juridisch advies. Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies in vele vestigingen in Nederland.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact