Gratis rechtshulp

Gratis rechtshulp is er in verschillende soorten en maten. Gratis rechtshulp kan je krijgen via een gratis advocaat of via juridische vrijwilligers.

Gratis rechtshulp door een gratis advocaat

Als je gratis rechtshulp zoekt, kan je mogelijk een gratis advocaat in de arm nemen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo kan je alleen een écht gratis advocaat krijgen en dus gratis rechtshulp, als je in aanraking met het strafrecht bent gekomen en wordt vervolgd voor een misdrijf door het OM. In dat geval heb je recht op een pro deo advocaat. Dit is een advocaat die je krijgt door toevoeging door de overheid. Als je een gratis rechtshulp zoekt en je wordt niet vervolgd, dan is een geheel gratis advocaat niet mogelijk. Wel kan je indien je niet te veel verdient mogelijk gebruik maken van gefinancierde rechtsbijstand, waardoor de kosten van de advocaat veel lager zullen zijn.

Gratis rechtshulp door de Rechtswinkel of het Juridisch Loket

Indien je gratis rechtshulp zoekt kan je ook naar de Rechtswinkel of het Juridisch Loket toestappen. Bij deze stichtingen werken vrijwilligers die graag je juridische vraag beantwoorden. Indien ze er niet uitkomen, kunnen ze je vaak doorsturen naar een goedkoop advocatenkantoor of een goedkoop juridisch adviesbureau.

Wat is rechtshulp eigenlijk?

Rechtshulp is een begrip dat zich niet zo een twee drie laat definiëren. Wat rechtshulp precies is hangt van jouw juridische probleem af. Mogelijk ben je ontslagen en wil je kijken wat je rechten zijn. In dat geval zal je andere rechtshulp nodig hebben dan iemand die voor de rechtbank moet verschijnen omdat hij een inbraak heeft gepleegd. Rechtshulp is in ieder geval hulp die door juridische professionals wordt gegeven aan mensen die deze hulp nodig hebben.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact