No cure no pay

Bij no cure no pay wordt betaald als een vooraf afgesproken resultaat is behaald. Er zijn no cure no pay advocaten en no cure no pay incassobureaus. Als het vooraf afgesproken resultaat niet wordt behaald, betekent dit dat je doorgaans niets hoeft te betalen aan degene die no cure no pay handelt (de no cure no pay advocaat of het no cure no pay incassobureau).

No cure no pay advocaat

Een no cure no pay advocaat kan met je afspreken dat je hem pas hoeft te betalen als hij de zaak voor u wint. Als hij de zaak wint, kan de no cure no pay advocaat afspreken dat hij bijvoorbeeld 30% van de schadevergoeding die u ontvangt krijgt voor zijn diensten. Het voordeel van een no cure no pay advocaat is dat je zich geen zorgen hoeft te maken over het betalen van een advocaat als u een zaak verliest. Een nadeel is dat de kosten van de advocaat bij winst van de zaak (een stuk) hoger zullen liggen dan een normale advocaat. Een ander nadeel aan no cure no pay advocaten is dat ze verboden zijn. Het is verboden voor advocaten om no cure no pay te handelen in Nederland. De gedragsregels van de Orde van Advocaten verbieden het advocaten om no cure no pay zaken aan te nemen. Sommige advocaten gebruiken een ingewikkelde juridische constructie om toch no cure no pay te handelen. Het is verstandig om niet naar een dergelijke advocaat te stappen.

No cure no pay incassobureau

Incassobureaus mogen wel no cure no pay hun diensten verrichten. Je kan dus wel een no cure no pay incassobureau inschakelen als je wil. Hierbij moet je erop letten dat een no cure no pay incassobureau mogelijk duurder is dan een normaal incassobureau, als je vordering succesvol wordt geïncasseerd. Aan de andere kant is een no cure no pay incassobureau natuurlijk gratis in het geval dat je vordering niet wordt geïncasseerd. Let er wel op dat no cure no pay incassobureaus waarschijnlijk vooral zaken zullen aannemen waarvan ze zeker zijn dat ze de zaak zullen winnen. Vaak is het toch verstandiger om niet no cure no pay te gaan, omdat de uiteindelijke kosten bij een niet no cure no pay incassobureau lager uit zullen vallen.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact