No cure no pay advocaat

Een no cure no pay advocaat is een advocaat die je pas betaalt op het moment dat een vooraf afgesproken resultaat wordt behaald door de advocaat. Haalt de no cure no pay advocaat dit afgesproken resultaat niet, dan hoef je hem niets te betalen. Je hebt dan dus een gratis advocaat. Vaak wordt afgesproken dat je slechts hoeft te betalen als de no cure no pay advocaat de zaak wint, maar andere afspraken zijn ook mogelijk. Vaak wil een no cure no pay advocaat een bepaald percentage van je vordering als betaling, indien hij de zaak wint.

No cure no pay advocaat verboden

Let op: no cure no pay advocaten zijn verboden in Nederland. De Orde van Advocaten heeft no cure no pay verboden voor advocaten. Sommige advocaten hanteren echter ingewikkelde juridische constructies om toch no cure no pay te kunnen handelen. Het is echter niet verstandig om met deze no cure no pay advocaten in zee te gaan.

Voordelen no cure no pay advocaat

Een voordeel van een no cure no pay advocaat is vooral dat je weinig risico loopt met je zaak. Als je de zaak verliest kost het je namelijk geen geld. Hierdoor is er een lagere drempel om een advocaat in te schakelen, hetgeen vaak tot hoge kosten leidt als deze niet no cure no pay is.

Nadelen no cure no pay advocaat

Aan no cure no pay advocaten zijn een aantal nadelen verbonden. Als een advocaat no cure no pay handelt zal hij proberen om zoveel mogelijk cliƫnten aan te nemen waarvan hij zo goed als zeker weet dat hij de zaak zal winnen. Hierdoor kan de advocaat een flink geldbedrag verdienen, meer dan hij zou verdienen als hij niet no cure no pay zou handelen. Een no cure no pay advocaat is gratis als je niet je zaak wint, maar duurder dan een normale advocaat als je wel wint. Het toestaan van no cure no pay advocaten zou verder tot een claimcultuur kunnen leiden, omdat advocaten op zoek zullen gaan naar mensen waar ze een zaak voor zouden kunnen doen, waar veel geld uit te halen valt.

No cure no pay incassobureau

Anders dan advocaten, mogen incassobureaus wel no cure no pay handelen. No cure no pay incassobureaus zijn dus wel gewoon toegestaan.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact