Rechtsbijstand advocaat

Via een rechtsbijstandverzekering kan je goedkoop aan een advocaat komen. Een rechtsbijstandverzekering komt tegenwoordig goed van pas, want, het is tegenwoordig helaas steeds makkelijker om in de juridische problemen te komen, waardoor je een advocaat  nodig hebt.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is kortgezegd een verzekering voor rechtsbijstand. Je betaalt een rechtsbijstandverzekeraar een maandelijkse premie, waarmee je de kosten van een mogelijk juridisch geschil dekt. Als je dan een juridisch geschil hebt kan je aanspraak maken op de juristen van de rechtsbijstandverzekering en eventueel op advocaten, indien dat nodig is.

Goedkope advocaat door rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan dus zorgen voor een goedkope advocaat. Je betaalt namelijk alleen een maandelijkse premie aan de rechtsbijstandverzekering, hetgeen de advocaatkosten zal dekken. Deze kosten zullen doorgaans veel lager zijn dan de kosten van het zelf direct inschakelen van een advocaat.

Eerst een rechtsbijstand verzekering, daarna een advocaat

Let  er op dat je niet als je een advocaat nodig hebt meteen een rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten en direct aanspraak kunt maken op een advocaat. Het is zaak om voordat je een juridisch geschil hebt al een rechtsbijstandverzekering te hebben. Jouw premie dekt de kosten van het inschakelen van juridisch advies en in de voorwaarden zal staan dat je eerst een aantal maanden premie moet hebben betaald voor je hoge juridische kosten als een advocaat mag maken.

Kijk goed wat in het pakket zit.. en wat niet!

Soms kan je voor een goedkoop rechtsbijstandverzekering pakket kiezen. Je zal misschien denken dat dit lekker goed koop is maar het kan ook duurkoop zijn. Zo kan het goedkoopste pakket van de rechtsbijstandverzekering zo zijn ingericht dat belangrijke geschillen worden uitgesloten. Mogelijk worden er maar erg lage juridische kosten gedekt. Onderzoek dit goed voor je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Rechtsbijstand advocaat

Een rechtsbijstandverzekering kan een advocaat voor je inschakelen als dit in het belang van je zaak is. Je zal meestal een advocaat kunnen inschakelen tot een bepaald bedrag, zoals bijvoorbeeld 20.000 euro. Gaan de kosten van de advocaat dit bedrag te boven, dan zal je moeten beslissen of je zelf gaat betalen voor je advocaat.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact