Top advocaat

Een top advocaat is een advocaat die niet alleen kundig is, maar ook de vertrouwenspersoon die meeleeft met zijn cliënten. Om een top advocaat te vinden moet je op een aantal zaken letten.

Top advocaat: controleren kwaliteit

De eerste stap die je moet nemen om een top advocaat te vinden is controleren of je überhaupt wel met een advocaat te maken hebt, laat staan een top advocaat. Er zijn personen die zich voordoen als advocaat, maar dit niet zijn. Dit is natuurlijk heel erg, gezien de rol die een advocaat speelt. Een advocaat staat zijn cliënt bij. Hiervoor moet hij zijn cliënt in de rechtbank kunnen bijstaan. Als iemand geen advocaat is maar doet alsof hij een advocaat is wordt dit problematisch. Op deze website kan je controleren of iemand echt een (top) advocaat is.

Top advocaat: specialist of allround?

Als je een top advocaat zoekt, moet je dan een specialist inschakelen of een allround advocaat? Dat is geheel afhankelijk van de omstandigheden. Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd op een bepaald rechtsgebied, zal in dat rechtsgebied zeer kundig zijn, waardoor het verstandig is om bij ingewikkelde vraagstukken op dat gebied de specialist in te schakelen als top advocaat. Een allround advocaat is thuis in de meeste rechtsgebieden (hij is immers allround advocaat) en kan hierdoor de meeste minder ingewikkelde zaken behandelen. Zorg er dus voor dat je voordat je op zoek gaat naar een top advocaat weet of je een ingewikkelde zaak hebt of een relatief eenvoudige zaak. Bij bijvoorbeeld de Rechtswinkel of het Juridisch Loket kan je informeren wat de aard van je zaak is.

Top advocaat vergelijken

Om een top advocaat te vinden die bij je past is het verstandig om advocaten te vergelijken om zo jouw top advocaat te vinden. Er zijn vele top advocaten in Nederland, waardoor je erg veel keuze hebt. Omdat er veel top advocaten zijn, kan het lonen om bij een aantal advocaten langs te gaan om te kijken waar je de beste ‘klik’ hebt. Een top advocaat moet niet alleen juridisch advies geven. Je moet hem ook vertrouwen.

Top advocaat: prijzen vergelijken

Natuurlijk kan je ook de prijzen van top advocaten vergelijken. Met een beetje research kan je aardig wat geld besparen. Let er wel op dat de goedkoopste advocaat natuurlijk niet meteen een top advocaat hoeft te zijn. Een wat duurdere advocaat zou beter in zijn vak kunnen zijn, al hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Het is verstandig om voor je een advocaat kiest te vragen welke kosten wel en welke kosten niet onder het uurtarief vallen. Soms moet bijvoorbeeld een bepaald onderzoek worden verricht en wordt dit apart in rekening gebracht, dus naast het uurtarief van de topadvocaat.

Top advocaat: goedkoop?

Als je aan een aantal voorwaarden voldoet kan je een goedkope top advocaat inschakelen. Dit kan met de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand van de overheid worden geregeld. Je moet hiervoor minder dan €24.400 per jaar verdienen als je alleenstaand bent. Woon je samen, dan mag je niet meer dan €34.400 per jaar verdienen. Je vordering mag ook niet te laag zijn. Heb je een top advocaat nodig voor eenvoudig advies, dan mag je vordering niet minder dan €250,- zijn. Gaat het om normaal juridisch advies, dan mag je vordering niet minder dan €500,- zijn.

Pro deo top advocaat?

Kan je ook een pro deo top advocaat inschakelen? Een pro deo advocaat kan alleen worden ingeschakeld als je wordt vervolgd voor een misdrijf. De overheid voegt dan een advocaat toe. Alhoewel dit geen slechte advocaat zal zijn, hoeft dit ook geen top advocaat te zijn. De top strafecht advocatenkantoren stellen zich niet allemaal beschikbaar voor toevoeging door de overheid, al doen sommigen dat wel. Ben je niet tevreden met je pro deo advocaat, dan kan je een eigen top advocaat inschakelen, maar daar moet je dan wel de kosten voor dragen. Mogelijk kom je in aanmerking voor de hierboven omschreven goedkope top advocaat.

Copyright © 2010 - 2020 Gratisadvocaat.net - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact